Thunderful förvärvar spelutvecklaren Station Interactive

Göteborgsbaserade Thunderful Group har förvärvat Station Interactive AB i Karlshamn.

Thunderful förvärvar spelutvecklaren Station Interactive

Thunderful Group AB har genom sitt dotterbolag Thunderful Development AB förvärvat spelutvecklingsstudion Station Interactive AB genom ett inkråmsförvärv. Studion, i folkmun mer känd som The Station, uppgår till 35 anställda. Utöver de anställda införlivas bland annat studions immateriella rättigheter i Thunderful Development AB.

The Station, som bildades 2013 och som sedan starten drivits av VD Mattias Nygren, skapar spel utifrån egna idéer och IP:n, och är dessutom internationellt erkända för spetskompetenser inom spelutveckling som lett till ett flertal samproduktioner kring starka varumärken. Studion har bland annat ett mångårigt samarbete med Sony kring LittleBigPlanet™, en av de absolut största spelserierna på Sony PlayStation, där senaste spelet Sackboy: A Big Adventure™ kom ut i dagarna.

"Vi ser mycket positivt på att vi lyckats knyta det starka teamet på The Station till oss. Medarbetarna är tekniskt och grafiskt mycket kunniga. Tillsammans kommer vi att skapa ännu bättre spel, i en ännu högre utgivningstakt än tidigare”, säger Brjann Sigurgeirsson, VD på Thunderful Group.

“Under åren har jag lärt känna Brjann och de andra på Thunderful ordentligt,” säger Mattias Nygren, VD för Station Interactive. “De delar min syn på företagskultur, människor, arbete och kvalitet. Att bli en del av Thunderful Group känns både tryggt och grymt spännande.”

För mer information, vänligen kontakta:
Brjann Sigurgeirsson, CEO, Thunderful Group
E-post: brjann@thunderfulgroup.com
Tel: +46 708 16 16 32

Images
The-Station-Interactive-AB-Logo-BG-800px

Om Thunderful Group
Thunderful Group är en i huvudsak nordisk företagsgrupp verksam inom utveckling och förläggning av spel samt distribution av bland annat Nintendo-produkter, spel, speltillbehör och leksaker. Thunderful Group grundades 2019 efter en omstrukturering av företagsgrupperna Bergsala och Thunderful. Huvudkontoret är beläget i Göteborg med ytterligare svenska kontor i Kungsbacka, Malmö och Skövde, samt internationella kontor i Danmark, Norge, Storbritannien, Tyskland och Hong Kong. Thunderful Group är representerade inom samtliga segment i spelindustrin, och utvecklar, säljer och distribuerar högkvalitativa underhållningsprodukter med fokus på spel baserade på egna IP:n. Verksamheten är indelad i två affärssegment, Thunderful Games och Thunderful Distribution. För mer information, besök http://www.thunderfulgroup.com